MUĞLA’NIN GURURU ŞAMPİYON MİLLİ TAKIMA ALINMADI
16.8.2021 12:51:00

Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda altın madalya alarak tarihe geçen gururumuz Milli sporcu Selvi İlyasoğlu, Gençler Dünya Şampiyonası Milli Takım kadrosuna alınmadı

 

Neden takıma dahil edilmediğine anlam veremeyen İlyasoğlu’nun antrenörü Elis Yıldız, “Selvi alınmadı onun yerine sadece Türkiye’de beşinci olan alındı. Yaşı küçük dediler. Asıl hedefimiz Gençler Dünya Şampiyonasıydı ancak katılamadık. Çok üzgünüz” dedi.

MİKAİL ZEYBEK

Köyceğiz Bayan Güreş Takımı sporcusu Milli güreşçi Selvi İlyasoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda altın madalya almıştı. 57 kilo finalinde İsveçli rakibi Tindra Olivie Dalmyr'i 4-0 yenerek dünya şampiyonu olan İlyasoğlu, aynı zamanda Yıldız Kadınlar'da ilk dünya şampiyonluğu yaşayan isim olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

16 yaşındaki Muğla’nın gururu sporcu Selvi İlyasoğlu, 18 Ağustos Rusya’da düzelecek Gençler Dünya Şampiyonasında mücadele edecek Milli Takım kadrosuna alınmadı. Bugüne kadar katıldığı turnuvalarda şampiyon olan güreşçi İlyasoğlu, en çok değer verdiği asıl hedefi olan turnuvada mücadele edemeyecek.

ASIL HEDEFİMİZ BU TURNUVAYDI

Şampiyonun kariyerindeki başarılarında büyük pay sahibi olan antrenörü Elis Yıldız, Yıldızlar Dünya Şampiyonluğunun sürpriz olmadığını asıl hedeflerinin Gençler Dünya Şampiyonluğu olduğunu ifade etti. İlyasoğlu’nun kadroya alınmamasını anlam veremediklerini belirten Elis Yıldız, “Biz bütün hazırlığımızı, antrenman programımızı Gençler Dünya Şampiyonasına göre yapmıştık. Biz hazırdık. Yıldızlar Dünya Şampiyonluğu bizim için sürpriz olmadı. Bunu bekliyorduk zaten. Asıl hedefimiz Gençler Dünya Şampiyonasıydı ancak katılamadık. Çok üzgünüz.” dedi.

5. ALINDI ŞAMPİYON SELVİ ALINMADI

Turnuvaya katılmayı hak ettiklerini belirten Yıldız şöyle konuştu: “Yıldızlarda Dünya Şampiyonu olan sporcum Türkiye Cumhuriyeti'ne Yıldızlar da ilk altın madalyayı kazandıran sporcum Selvi İlyasoğlu; 2021 Genç Kadınlar Milli Takım Seçmesinde birinci. 2021 Uluslararası Genç Kadınlar Şampiyonlar turnuvasında birinci. 2021 Genç Bayanlar Avrupa şampiyonasında da beşinci olmasına rağmen; Yetersiz olduğu, yıldızlar dünya şampiyonluğunun sevincini yaşaması gerektiğini, yaşının küçük olmasından dolayı ve başka bir büyük şampiyonayı kaldıramayıp yenilebileceği sebepleriyle genç kadınlar dünya şampiyonası takımından çıkarıldı. Yerine sadece Türkiye’de beşinci olan, hiç bir seçmeye tabi tutulmayan şampiyonlar turnuvasında ve Avrupa'da güreşmeyen sporcu takıma sokulmuştur. Sakın o kızımız beni yanlış anlamasın kendisini çok seviyorum önü de yolu da açık olsun.”

NEYE GÖRE?

Turnuvada mücadele edecek sporcuların neye göre seçildiğini anlayamadığını kaydeden Yıldız, “Ben şunu çok merak ediyorum; Neye göre kime göre seçiliyor o zaman bu kadro? Neye göre kriter belirleniyor? Neden yaşı küçük diye dünya şampiyonasına küçük görülüyor? Anlam verebilmiş değilim.” diye konuştu.

 

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.