LGS’DE TÜKİYE BİRİNCİSİ ORTACA’DAN
30.6.2021 16:23:00

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Buna göre Muğla’dan Ortaca Özel Çözüm Ortaokulları öğrencisi Alperen Özcan, sınavdan 500 tam puan yaparak Türkiye birincisi oldu.

Sinem Karakaya

Liseye Geçiş Sınavı kapsamında 6 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Tam puan alan öğrencilerden biri de Muğla’dan oldu.

2021 Yılı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Sonuçları doğrultusunda Ortaca Özel Çözüm Ortaokulları öğrencisi Alperen Özcan 500 tam puan yaparak Türkiye birincisi oldu.

SORU İPTALİ YOK

LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu.

Saat 09.30’da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.

İkinci oturum saat 11.30’da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı.

Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek. Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da açıklandı.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.