KATAR ASKERLERİ MARMARİS’TE
4.7.2021 23:50:00

Doğa harikası yeryüzü cenneti Marmaris’e, Katar askerleri geldi. Kamuflajlı eğitim elbisesiyle otobüsten inen askerler, konaklayacakları otele yerleşti.

MİKAİL ZEYBEK-Doğa harikası yeryüzü cenneti Marmaris’e, Katar askerleri geldi. Kamuflajlı eğitim elbisesiyle otobüsten inen askerler, konaklayacakları otele yerleşti. Bir haftadır, gün içinde tesisten çıkmayan askerler, sadece akşamları sivil kıyafetlerle tatil cennetinin keyfini yaşadı. Katar askeri personelinin, Türkiye ile Katar arasında imzalanan protokol çerçevesinde Marmaris’e geldiği düşünülüyor.

 

Katar askerleri, doğa ve tatil cenneti Marmaris’e geldi. Çıldır Mahallesinde bir otele gelen askerler, kamuflajlı eğitim elbisesiyle otobüsten indi. Katar askeri personelini taşıyan otobüse, bir tırın da eşlik ettiği görüldü. 28 Haziran’da, tesise yerleşen askerler, gün boyu otelden çıkmadı, sadece akşamları sivil kıyafetlerle tatil cennetinin keyfini çıkardı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ YAYIMLANMIŞTI

Resmi Gazetenin 25 Hazirandaki sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnamede, Türkiye ile Katar arasında yapılan Askeri Eğitim ve İş Birliği Protokolünün onaylanmasına karar verilmişti. Marmaris’te bir otelde konaklayan Katarlı askerlerin, Türkiye ile Katar arasında yapılan Askeri Eğitim ve İş Birliği Protokolünden dolayı geldiği düşünülüyor. Resmi Gazetede yayımlanan kararda şu ifadelere yer verilmişti: “2 Mart 2021 tarihinde, Doha’da imzalanan ekli “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolünün onaylanmasına, 244 sayılı kanunun 5. Maddesi ile 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci ve 3’üncü maddeleri gereğinde karar verilmiştir.”

SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ

Protokole göre personellere tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilme imkanı sunulacak. Protokolde, sağlık alanında müşterek projeler yapılacağı, görev öncesi eğitimler, göreve yönelik kurlar ve görev başı eğitimi verileceği gibi hususlar yer aldı.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.