BAŞHEKİME SORUŞTURMA İDDİASI
26.3.2022 20:27:00

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan’ın ücretsiz girmesi gereken derslerden ek ödeme aldığı için hakkında idari soruşturma başlatılacağı iddia edildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan’ın Sağlık Bakanlığı ile yapılan Sağlık Bakanlığı Hizmet Sözleşmesi’nin 3. Maddesine istinaden sözleşmeli unvana sahip yönetici başhekimlerin, bulundukları ildeki sağlık tesislerinde ilave ek ödeme yapılmamak kaydıyla, öğrencilerin eğitiminde görev alabilir denmesine rağmen dekanlıktan ek ödeme talep ettiği, Sağlık Müdürlüğü’nce yazılı ve sözlü olarak, ek gelir getirici iş yapmayarak, ücretsiz derslere girebileceği başhekimliğe bildirilmiş olmasına rağmen ek ödeme aldığı iddia edildi.

Eğitim araştırma hastanesi Başhekiminin, Başhekimlik sıfatı dışında Anabilim Dalı Başkanı sıfatıyla Muğla Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü ile usulüne uygun olmayan yazışmaların ardından talep ettiği ek ödemenin banka hesaplarına yattığı iddialar arasında.

Konuya ilişkin Başhekim Togan’ın ek ödemeyi kabul etmediği, “Talebi olmadan hesabına ödeme yapıldığı ve konuya ilişkin bir bilgisi olmadığı” şeklinde cevap verdiği, öte yandan Togan’a idari soruşturma başlatılacağı da iddialar arasında.

Konuya ilişkin görüşlerini almak üzere kendisini aradığımız hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan’a ulaşılamadı.

KAYNAK : MUĞLA POSTASI GAZETESİ - NEVAL ARSLAN 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.