5 YILDIZLI REZALET! ÇAMUR BEACH
14.7.2021 10:38:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir ay önce görkemli şekilde açılışı yapılan, Marmaris İçmeler’deki ‘5 yıldızlı halk plajının’ hali içler acısı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir ay önce görkemli şekilde açılışı yapılan, Marmaris İçmeler’deki ‘5 yıldızlı halk plajının’ hali içler acısı. ‘Dünyaya örnek olacak’, ‘her detay düşünüldü’, ‘Mavi Bayraklı’ diye övünülerek hizmete giren plajın bir kısmının turkuaz denizi, kahverengiye büründü. Durum ‘rezalet’ olarak nitelendirildi, tatilciler denize giremedi, sadece şezlongda güneşlenmekle yetindi.

MİKAİL ZEYBEK

Marmaris İçmeler’deki plaj, Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘5 yıldızlı halka plajı’ projesi kapsamında, bir ay önce açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü İştiraki olan TURAŞ tarafından işletilen ‘İçmeler Ücretsiz Halk Plajı’, 5 yıldız konforunda olacağı şeklinde tanıtımı yapıldı. 5 Yıldızlı Halk Plajı açılışına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Güvenç Görgülü, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, ve diğer yetkililer katılmıştı.

BU NASIL KUM

Açılıştan sadece bir ay sonra, ‘Mavi Bayrakla’ taçlandırılan plajın bir bölümünün hali içler acısı. Önceden turkuaz renkli denize sahip olan plajın, şuan dubalara kadar olan kısmının yarısından fazlası kahverengini aldı. Beton yapılar inşaa edilerek daraltılan plaja, temelden çıkan kumun serildiği düşünülüyor. Özensiz yapılan plajın denizi, kum yüzünden kahverengiye döndüğü tahmin ediliyor.

TATİLCİYE 5 YILDIZLI HİZMET ANLAYIŞI BU MU?

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, söz konusun plajla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Bu projeye göre bu alan Marmarislilerin gönül huzuru içinde gidip denize girebilecekleri bir halk plajı olacaktır. Bu yapılacak olan beş yıldızlı halk plajı dünyaya örnek olacaktır. Belediyelerin vermediği hizmeti bu beş yıldızlı ücretsiz halk plajında vereceğiz. Engelli vatandaşlarımız için denize engelli iniş rampasına kadar her detayın düşünüldüğü proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetimine uygun malzemelerle tamamlanacaktır. Marmaris için çok büyük bir artı olacaktır.” Bu şekilde açıklamalarla hizmete giren, turkuaz denize sahip olan plajın açılışından bir ay sonraki hali, ‘rezalet’ olarak nitelendirildi. 5 yıldızlı konfora sahip olacağı şeklinde tanıtılan plajda, bir aydır gereğinin neden yapılmadığı ise merak konusu. ‘Her detayı düşünülerek’ yapılan plaja gelen tatilciler denize giremedi, sadece şezlongda yatıp güneşlenmekle yetindi. Yetkililerden plajın içler acısı haliyle ilgili çalışma yapılması bekleniyor.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.