“TEK SUÇU 110 LİRA YEVMİYE KAZANIP, EVİNE GELMEKTİ”
16.12.2021 12:52:00

NEVAL ARSLAN - ***Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücü Mestan Göksal’ın kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın beşincisi görüldü.

***Acılı baba Özay Kemçin: “Hiçbir suçu olmayan, tek suçu 110 lira yevmiye kazanıp, bütün trafik kurallarına uyarak, emniyet şeridini bir buçuk metre dışından evine gelmek için yola çıkan insan çarpılıp 3 buçuk saatlik bir sürede ölüme terk edilmesi. Bu zalimliğin sonu inşallah cezasız kalmaz.”

Muğla’nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın beşincisi görüldü.

Muğla 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Mestan GÖKSAL Düğerek Cezaevi’nden (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) SEBGİS ile bağlandı.

17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in 25 Kasım Perşembe günü çıkan Adli Tıp Raporu mahkeme heyeti tarafından okundu.

İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda Kemçin’in travmaya bağlı kafa kemik kırıklarıyla birlikte beyin kanaması ve beyin sapı hasarı sonucu hayatını kaybettiği belirlendiği kaydedildi.

İSTANBUL ATK’DAN GELECEK ÖLÜM SAATİ RAPORU BEKLENİYOR

Çarpmanın etkisiyle travmatik etkiyle o anda ölümün gerçekleşip, gerçekleşemeyeceği, çarpmanın ilk anında sanığın olay yerinden ayrılmadan emniyet güçleri ve sağlık görevlilerine Oğuzhan’ın durumunu bildirmesi halinde zamanında müdahale edilseydi sonuçta bir değişiklik olup, olmayacağına bakılacağı ve çarpmanın gerçekleştiği an ile müdahale edilen ilk an arasında geçen sürenin Oğuzhan’ın ölümü ile ilgili süre bazlı geçen zamanın beklenmesine ilişkin rapor düzenlenmişti.

Hala cevap gelmediği belirtildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı’ndan gelecek ölüm saati raporu beklendiği ifade edildi.

“TAHLİYE TALEP EDİYORUZ”

Davada, her iki tarafın avukatları dinlendi.

Tutuklu sanık Mestan Göksal’ın avukatı, “Hazırlık aşamasında bulunan adli tıp kurumu görevlisi ölüm morluklarının olduğuna ilişkin beyan etmişti.  Bize göre çarpma ile birlikte hemen ölüm gerçekleşti. Ölüm morluğu en az 2-3 saat önceden başlar. Uygun görülen tedbirler kapsamında karar verilerek sanığın tahliyesini talep ediyoruz.” dedi.

Oğuzhan Kemçin’in avukatı, “Sanık vekilinin söylemiş olduğu sağlık teknisyeni bu konuda uzman değildir. Bir belirsizlik var. Her ne kadar kafatası kırığı olarak görülüyor olsa da beyin kanamasından da bahsediliyor. Beyin kanamasından sonra hayatını kaybettiği medyada da yer aldı. İnsanlar kafasına kurşun yedikten sonra, tedavi edilerek hayatlarına devam ediyorlar. Bu tek başına olay anında ölümünün gerçekleştiğini göstermez. Çarpmadan sonra 2 buçuk saat geçmiştir. Bu süre çok fazla bir süredir. Deliller toplanmamıştır. Sanığın kaçma şüphesi bulunmaktadır. Sanığın tutukluluk halinin devamı talep ediyoruz.”  dedi.

Mahkeme heyeti sanık Mestan Göksal’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki davayı 12 Ocak 2022 saat 10.00’a erteledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kemçin’in Avukatı Sercan Avcı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ölüm saati raporunun beklendiğini tekrardan hatırlatarak, “Raporun önemi şu, kaza anı gerçekleştikten 4 saat sonra kolluk birimleri, polisin gelmesi ile haberdar oluyorlar. Eğer olaydan sonra hemen sanık polisi veya ambulansı aramış olsaydı, tedavi edilip hayatta olabilir miydi? Bu araştırılacak. Eğer ‘hayatta olabilirdi’ diye bir rapor gelirse, suç vasfı değişecek, ihmal suretiyle kasten öldürmeye girecek ve yargılama ağır ceza da devam edecek. İstanbul İhtisas Dairesi’nin raporu geldikten sonra dosya aşağı yukarı belirlenmiş olacak.” diye konuştu.

“BU DURUMA ALIŞMAK ÇOK ZOR”

Hiçbir suçu olmayan, tek suçu 110 lira yevmiye kazanıp, bütün trafik kurallarına uyarak, emniyet şeridinin bir buçuk metre dışından evine gelmek için yola çıkan oğlunun ölüme terk edildiğini söyleyen baba Özay Kemçin ise şöyle konuştu:

“İnşallah bu kadar eziyete rağmen işin sonunda haklı olan bizler kazanırız ve hiçbir suç cezasız kalmaz. Çünkü biz her duruşmada ailecek sabahından akşamına uykusuz günler geçiriyoruz. Bu duruma alışmak çok zor. Hiçbir suçu olmayan, tek suçu 110 lira yevmiye kazanıp, bütün trafik kurallarına uyarak, emniyet şeridini bir buçuk metre dışından evine gelmek için yola çıkan insan çarpılıp 3 buçuk saatlik bir sürede ölüme terk edilmesi. Bu zalimliğin sonu inşallah cezasız kalmaz.”

KAYNAK : MUĞLA POSTASI GAZETESİ - NEVAL ARSLAN


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.